Ženski sandali

Ženski sandali so super obutev za dolge, tople dneve, saj tvojim nogam nudijo oporo, jih hladijo in ne povzročajo potenja, poleg tega pa izgledajo super modni. Ženski sandali so na voljo v veliko stilih – nekateri so praktični in udobni, drugi pa odlično dopolnjujejo outfit. Med sandale spadajo natikači, ki so super udobni in jih lahko nosiš na plaži.

Sandali z visoko peto in z zapenjanjem zadaj na sponko so odlični za večerne sprehode, večerje, obisk muzejev in galerij in bolj formalne priložnosti, ženski sandali z ravno peto pa so namenjeni za bolj sproščeno vzdušje. Gladiatorke, ki so jih nosili že rimski gladiatorji, spadajo v posebno vrsto sandalov. Nizke gladiatorke izpadejo super z jeansom ali daljšim krilom, višje gladiatorke pa se lepo kombinirajo s kratkimi oblekami ali hlačami. Gladiatorke niso primerne za vsako nogo, saj lahko v njih tvoja noga izgleda širša in manjša, kot je v resnici. Sandali s platformo... prepoznaš jih po debelih podplatih, ki tvoji višini dodajo nekaj cm. Iznajdbe teh sandalov bodo najbolj vesele ženske, ki so manjše rasti, saj se z njimi optično podaljšajo noge.

Preden se odločiš za nakup sandalov, premisli, za kaj jih potrebuješ, in izberi stil sandalov glede na aktivnosti, ki jih boš počela. Bodi pozorna tudi na pravo velikost, saj te lahko zaradi žuljev tudi najbolj modni sandali spravijo v slabo voljo. In še nekaj nasvetov: Tvoje noge ne smejo gledati čez sandal na strani, spredaj ali zadaj. Ženski sandali s trakci morajo biti mehki in udobni brez nadležnega pikanja ali zategovanja. Če planiraš, da boš veliko hodila, za maksimalno udobje izberi sandale z ravnim podplatom, ki ima dobro oporo tvoji peti.