Leto 2016 se počasi bliža h koncu. Koliko od teh trendov si poskusila (ali pa vsaj slišala zanje)? gigi-hadid-boxing PRIBOKSAJ SI FIT POSTAVO

Kar je izven mode, je spet IN, še posebej, ko govorimo o fitnesu. Boks je (presenetljivo) ena izmed najbolj popularnih načinov vadbe tega leta, čemur se lahko zahvalimo manekenki Gigi Hadid. S pomočjo boksa ohranja vitko in izklesano telo, znebi pa se tudi negativne in odvečne energije.

        NOTRANJA LEPOTA prenos-1

Lepota prihaja od znotraj in se šele nato kaže navzven. Letošnje leto so na popularnosti pridobili novi anti-aging in welness produkti oziroma prehranska dopolnila, kot je MSM. Imenujejo ga tudi mineral lepote in zdravja. Žličko pripravka zmešaj v smoothie, kavo ali jogurt – v karkoli želiš. Mešanica sestavine v prehranskem dodatku je pravzaprav prehranska oblika naravnega žvepla, ki razstruplja in čisti organizem ter kri, izboljša stanje nohtov in las, pospešuje metabolizem, pomaga pri delovanju jeter in pomaga očistiti kožo.

   

wall climbing

PLEZANJE? ZAKAJ PA NE

Plezanje po steni je v zadnjih nekaj letih postalo zelo popularno, saj je odlična ideja za sprostitev in odmik od vsakdanjika. Plezanje sicer spada med nizko intenzivne vadbe, a je obenem zelo zahtevna, saj lahko pokuriš med 500 in 900 kalorij. Pri vadbi deluje skoraj celotno telo (še posebej obremenjen je zgornji del telesa), prav tako pa tudi možganske celice, saj moraš vsak naslednji premik skrbno načrtovati. S plezanjem si okrepiš in izoblikuješ mišice na rokah, ramenih in trebuhu, izboljšaš telesno držo, pridobivaš moč in vzdržljivost ter izboljšaš koordinacijo.

matchabenefits2

  MATCHA ZELENI ČAJ - BOLJ ZELENO NE GRE

Matcha – najbolj priljubljena sestavina leta 2016. Zakaj? Ker je lepe zelene barve, okusna in boljša kofeinska bomba kot sama skodelica kave. Matcho zeleni čaj v prahu lahko dodaš k sladicam ali pa jo vključiš v tvojo vsakodnevno rutino. A pozor, kljub temu, da je znana kot super hrana zaradi njenih anti-stresnih in protivnetnih učinkovin, je lahko ob prepogostem uživanju škodljiva. Lahko je kontaminirana s svincem, saj se matcha predeluje iz celotnega lista čajevca.

    viktorijin-angelcek-workout TRENIRAJ KOT VIKTORIJIN ANGELČEK

Viktorijini angelčki ne izgledajo tako dobro zahvaljujoč genetiki (ok, res je, da malo pomaga). Manekenke trdo garajo za svojo postavo, saj vedo, da nič ni večno in podarjeno. In nič ni boljše za naše telo kot pa fitnes oziroma ukvarjanje s športom na prostem.

        MEDITACIJAmeditacija-joga_1_lightbox_image

Ommmmmmmmmmmmm – slišiš ta zvok? To je zvok več deset ljudi, ki poskušajo najti svojo notranjo tišino in sproščanje. Centrov meditacije z izkušenimi učitelji je veliko, seveda pa lahko meditacijo izvajaš tudi doma ali med odmorom za malico. Vzemi si trenutek časa zase, zapri oči in se vizualno in slušno osredotoči na nekaj, kar te pomirja (valovi, določena oseba itd …). Presenečena boš, kako lahko z meditacijo spremeniš razmišljanje in celo tvoje počutje.