Praznične dni, z zabavami blagodejnimi za našo dušo so po drugi strani naporne za naše telo. Zagotovo se vam bo zgodila kakšna situacija, v kateri vam bo kateri izmed spodnjih nasvet prišel še kako prav. Prava ideja oz. pomoč v pravem trenutku je zlata vredna.

Pa poglejmo:
1. Zasušeno maskaro osvežite tako, da ji dodate nekaj kapljic slane vode, s čimer jo znova navlažite.
2. Večji volumen trepalnic dobite tako, da jih najprej kot običajno namažite z maskaro, potem pa jih s paličico za ušesa premažite s prosojnim pudrom v prahu. Nato znova nanesite maskaro.
3. Mozolj lahko namesto zobne paste, da se izsuši, namažete tudi z navadnim jogurtom, saj zaradi probiotikov, maščobe in mlečne kisline zmanjšuje vnetje in nepotrebno rdečico.
4. Za hitro sušenje posameznih mozoljev na vatirano palčko pred spanjem lahko nanesete 2 kapljici eteričnega olja čajevca in z njim namažete mozolj.
5. Da bo vaš parfum obstojen na vaši koži skozi cel dan, namažite mesto nanosa z vazelinom. Ta bo zadržal vonj vašega najljubšega parfuma na vašem telesu.
6. Madeže pudra na ovratniku najlažje odstranite tako, da vanje natrete malo pene za britje.
7. Če za nekaj sekund po ustnicah podrgnete limono, jih to na pogled naredi bolj polne.
8. Proti razpokanim ustnicam odlično pomaga med.
9. Da bodo vaše roke nežne in mehke, si jih vsake toliko namažite z olivnim oljem, v katerega ste namočili mlade smrekove vršičke.
10. Če ste se zjutraj zbudili z zabuhlimi očmi, dajte v hladilnik za 10 minut dve žlici. Z njima prekrijte oči in otekline kmalu ne bo več.
11. Za bolj bele zobe vaši zobni pasti primešajte kuhinjsko sodo bikarbono.
12. Laki za lase, črtala za oči in šminke bodo dlje časa zdržali, če jih boste hranili na hladnem.
13. Da bo vašafrizura dlje časa obstojna, dodajte med šampon, preden ga nanesete v lase, ščepec pecilnega praška.
14. Da bi bila vaša rdeča šminka kar čim dlje obstojna na vaših ustnicah, ustnice pred nanosom premažite s paličico za ušesa, ki ste jo potopili v prosojni puder
15. Da bi fiksirali šminko na ustnicah in dosegli mat videz, čez nanesite senčilo za oči v nekoliko svetlejšem odtenku kot je šminka.
16. Grde madeže na nohtih najlažje odstranite z limoninim sokom.
17. Uporabljajte kremasti puder, ki bo na vaši koži naredil tanek film in jo ščitil tudi pred mrazom, izogibajte pa se pudra v prahu ali kamnu, saj ta kožo še dodatno izsuši.
18. Vaši lasje bodo po umivanju svetleči in tudi veliko bolj mehki, če si boste na koncu lase sprali z mešanico jabolčnega kisa in hladne vode.
19. Odličen pripomoček proti razcepljenim konicam in suhi koži je olivno olje. Na suhe predele kože vtrite nekaj kapljic olja, na razcepljene in suhe lase pa pred umivanjem las nanesite nekaj olivnega olja in jih za kakšno uro ovijte v brisačo.
20. Če želite, da bo vaša koža svilnato mehka, vlijte v kopel nekaj decilitrov mleka.
21. Posušene sledi razmazane maskare okoli oči najlažje očistimo s čopičem, preostale madeže pa lahko namažete z balzamom za ustnice in jih obrišite s papirnatim robčkom.
22. Kadar ste utrujeni in napeti, vam lahko pomaga akupresura s prsti. Roke namažite z malo kreme in nekaj minut ritmično masirajte trikotnik med palcem in prstancem.