Hlačne nogavice so nepogrešljive zlasti v jesensko-zimskem in spomladanskem času.

Izbira vzorca naj bo primerna priložnosti. Za v službo so primerne kožne in temnejše barve, v prostem času pa po želji, lahko tudi kakšni bolj ‘divji’ vzorci.hn1

Izbira je seveda odvisna tudi od starosti posameznice.

Izbira nogavic glede na starost: Najstnice: omejitev praktično ni – pisane, enobarvne, mrežaste… V tem obdobju si lahko privoščite vse, kar si zaželite. Dvajseta: potrebna je rahla ‘streznitev’, ki še ima pridih igrivnosti. Primerni so čipkasti vzorci, asimetrične oblike, krogi ali črte. Če imate pisane hlačne nogavice, naj bo zgornji del enobarven. Po tridesetem letu: videz je potrebno prilagoditi najnovejšim modnim trendom. Glavna odtenka sta črna in siva, ki ju popestrite s kristalčki ali čipko. Bistvo je v podrobnostih, ki se morajo ujemati s celotno podobo. Ženska po štiridesetem letu je dama - s klasičnim videzom in klasičnimi hlačnimi nogavicami.

  • Hlačne nogavice naravnih in kožnih odtenkov:

Pomembno je, da izberete odtenek, ki se popolnoma prilega barvi vaše kože. Optimalna barva je največ eno do dve niansi temnejša od tena kože. Pravi odtenek boste najlažje izbrale tako, da si boste nogavico potegnile čez roko, če ima seveda ta podoben odtenek kot vaše noge.

  • Barvne hlačne nogavice:

Barvne hlačne nogavice naj bodo skladne s čevlji in ne s krilom. To bo vaše noge namreč optično podaljšalo. Vendar pa hlačne nogavice nikoli ne smejo biti v istem barvnem odtenku kot čevlji (da ne izgledate kot Peter Pan – glej spodnji sliki).

hnn

Pa še nekaj nasvetov o hlačnih nogavicah z vzorci:

Manjši kot je print, svetlejše so noge. Večje pike ali potisk se bolje prilegajo postavnejšim ženskam, noge naredijo namreč malenkost debelejše.

hn3

hn4

Levi primer kaže na skladnost nogavic s preostalimi oblačili, z izjemo malce premajhnih hlač za omenjene nogavice.

Učinek hlačnih nogavic ‘z naramnicami’ je fantastičen in seksi, vendar samo pod pogojem, da so preostala oblačila elegantna.

   

hn6

Mrežaste hlačne nogavice izgledajo ljubko, kadar so mišljene kot kombinacija retro stila. Hkrati ustvarijo prelepe noge. Hlačne nogavice s kreativnimi ‘efekti’ lahko popolnoma pretresejo celoten outfit. Bistvo je v tem, da se jih ne kombinira z drugimi vzorci.

        hn5  
  • Namig:

Pomembno je vedeti, da močno sijoče nogavice noge optično odebelijo, zato niso primerne za tiste z nekoliko močnejšimi stegni in meči. Za takšne priporočamo debelejše hlačne nogavice v črni barvi – več ‘den’ pomeni manj obsega. Isto velja za mrežaste in čipkaste modele.